Cel putin 26 de persoane au murit vineri in urma unui atac cu masina-capcana comis de organizatia Stat Islamic in provincia Deir Ezzor din Siria. 

Atentatul a vizat un grup de persoane stramutate, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Doisprezece copii se numara printre victimele atentatului din provincia unde jihadistii vor sa castige teren in fata ofensivei care incearca sa ii scoata din Siria.

”Zeci de persoane au fost ranite si bilantul victimelor ar putea sa creasca, exista raniti in stare grava”, a precizat directorul organizatiei OSDH, Rami Abdel Rahman, potrivit News.ro.

Persoanele stramutate intern voiau sa ajunga in provincia vecina Hassake, din nord-estul Siriei, unde au fost instalate tabere pentru ei, a mai spus Rahman.

Provincia Deir Ezzor este, in prezent, scena a doua ofensive paralele care vor sa ia de sub controlul organizatiei Stat Islamic ultimele teritorii. Jihadistii controleaza un sfert din provincie.

Pe de o parte, fortele regimului Bashar al Asad, sustinute de aviatia rusa, iar de cealalta parte, luptatorii kurzi si arabi, de la Fortele Democrate Siriene, sustinuti de Statele Unite.

Din cauza numeroaselor confruntari, civilii au incercat sa fuga din ultimele zone controlate de jihadisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.