Statul Islamic a pierdut 95% din teritoriile pe care le-a cucerit in 2014 in Siria si Irak, a anuntat coalitia internationala antijihadista, la finalul unei intalniri. 

Aceeasi coalitie anunta ca afluxul de luptatori straini in Siria "aproape s-a oprit", informeaza Libertatea.ro.

"Statul Islamic a pierdut, de la constituirea acestei coalitii, 95% din teritoriile pe care le controla in Irak si in Siria, in 2014”, anunta Brett McGurk, emisarul special american pe langa coalitia internationala.

McGurk precizeaza ca "peste 7,5 milioane de persoane sunt eliberate acum de sub controlul Statului Islamic" si ca afluxul de luptatori straini in Siria "aproape s-a oprit".

"Exista o baza de date a Interpol ce contine 43.000 de nume”. Aceasta baza le permite statelor partenere sa-i repereze pe teroristii care au scapat si „sa-i aresteze in timpul unor controale de rutinea sau cant se pregatesc sa traverseze o frontiera internationala”, a mai punctat emisarul special american pe langa coalitia internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.