Papa Francisc a primit miercuri un Lamborghini alb, un model unic, care nu este menit sa inlocuiasca celebrul papamobil, ci sa fie scos la licitatie pentru a finanta patru proiecte de caritate, relateaza AFP.

Suveranul Pontif a binecuvantat masina sport "Lamborghini Huracan" si a semnat pe capota, in prezenta conducatorilor constructorului de automobile veniti sa livreze modelul Vaticanului.

Bolidul, care nu va strabate niciodata multimea in Piata Sfantul Petru, va fi incredintat casei de licitatii Sotheby's in vederea scoaterii la o licitatie promitatoare.

Un Lamborghini Huracan se vinde cu aproximativ 200.000 de euro pe piata, insa cel al Papei ar trebui sa fie mai scump.

Banii din vanzare vor finanta un proiect de reconstructie de locuinte, locuri de cult si structuri publice in campia Ninive, in Irak, pentru a-i ajuta pe crestinii izgoniti de razboi ”sa se intoarca la radacinile si demnitatea lor”, potrivit unui comunicat al Sfantului Scaun.

Lamborghini-ul papal va subventiona de asemenea o asociatie italiana care le vine in ajutor victimelor retelelor de prostitutie, dar si doua societati italiene active in Africa, inclusv Groupe international chirurgiens amis de la main (GICAM).

Papa, un obisnuit al cadourilor insolite, a primit deja, in trecut, o Harley Davidson, pe care a scos-o de asemenea la licitatie in scopuri caritative.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.