Fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativa de violare a resedintei regelui Mihai din Elvetia, unde a fortat usa casei, implicand in incident sase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, anunta Casa Regala, precizand ca Regele Mihai refuza sa isi vada nepotul, caruia i-a fosat adus la cunostinta acest lucru.

UPDATE 17:20 - Fostul principe Nicolae sustine ca nu a vrut decat sa isi vada bunicul si nu intelege de ce nu a fost lasat: "Ma intristeaza profund si nu inteleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a ma impiedica sa imi vad bunicul si de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra in acest joc murdar. Voi alege sa-mi respect bunicul in aceste momente dificile pentru ca asa se cuvine si asa este crestineste", a scris acesta, pe Facebook.


Redam integral, comunicatul Casei Regale.

In seara de marti, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a facut o tentativa de violare a domiciliului Majestatii Sale Regelui, la resedinta din Elvetia. Dl Medforth-Mills a fortat usa casei, implicand in incident sase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestatii Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic si verbal trei persoane. Una dintre ele prezinta rani corporale. In final, el a fost impiedicat sa forteze intrarea in casa. Majestatea Sa a facut clar, de mai multe luni de zile, faptul ca refuza sa-si vada nepotul, lucru adus la cunostinta dlui Medforth-Mills in repetate randuri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite sa trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut sa-si faca la timp datoria. De asemenea, infirmierele au facut cunoscut ca se tem pentru integritatea lor corporala si ca vor lua in discutie la institutia lor daca vor mai veni sau nu sa-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o ora dupa ce Regele Mihai primise Sfanta Impartasanie de la trimisul IPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestatii Sale a inaintat o plangere la politia elvetiana.”

În urmă cu 20 de ore, fostul principe posta pe contul său de Facebook că se află la Aubonne, în Elveţia, scrie News.ro.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a Romaniei si al lui Robin Medforth-Mills. Este nascut pe 1 aprilie 1985, in Meyrin, Elvetia. A primit titlul de principe la implinirea varstei de 20 de ani.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

In data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”.

De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Hotararile au intrat in vigoare in aceeasi zi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.