Shakira este implicata in Paradise Papers. Numele vedetei internationale se afla pe lista celor investigati, dupa ce ar fi transferat 30 de milioane de lire sterline, bani obtinuti din muzica, intr-un offshore din Malta pentru a nu plati taxe. 

Artista de origine columbiana apare pe lista celebritatilor implicate in scandalul Paradise Papers. La fel ca Madonna sau Bono, Shakira s-ar fi folosit de "paradisurile fiscale" pentru a nu plati taxe pentru banii obtinuti din muzica.

Astfel, banii erau investiti in compania Malta Tournesol Limited, care are sediul in Malta.

Dupa ce numele sau a aparut in scandal, un avocat al cantaretei a declarat ca activitatea sa, atat muzicala, cat si financiara, este legala.

"Compania Malta Tournesol Limited indeplineste toate cerintele legale pentru a functiona ca atare. Toate informatiile corespunzatoare referitoare la aceasta entitate sunt publice si transparente”, a spus Ezequiel Camerini, avocatul Shakirei, potrivit Libertatea.ro.

De asemenea, in mod oficial, Shakira este rezidenta in Bahamas (un paradis fiscal), chiar daca ea locuieste impreuna cu familia in Barcelona. In legatura cu acest subiect, avocatul a precizat ca "fiind un artist internationat, a stat in diferite locatii pe tot parcursul carierei sale profesionale si, in toate cazurile, a respectat pe deplin legile tuturor jurisdictiilor in care a locuit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.