Cancelarul german se claseaza pe primul loc in topul alcatuit in fiecare an de revista Forbes. Angela Merkel a fost desemnata drept cea mai puternica femeie din lume, pentru al saptelea an consecutiv.

"In acest an, Merkel a castigat un scrutin foarte dur, in urma caruia partidul de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat in Bundestag. Va trebui sa continue sa se mentina puternic pe pozitie la carma UE, in contextul viitoarelor furtuni cauzate de Brexit si de amplificarea sentimentului anti-imigranti in Europa", a aratat Forbes intr-un comunicat citat de DPA, potrivit digi24.ro.

Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine de premierul britanic Theresa May, Melinda Gates (Gates Foundation), Sheryl Sandberg (Facebook), Mary Barra (General Motors).

Hillary Clinton, care anul trecut se afla pe locul doi si care in 2016 ameninta pozitia cancelarului german a coborat pe locul 63 dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.