O silueta caricaturizata care il reprezinta pe producatorul Harvey Weinstein, acuzat de hartuire sexuala, va fi arsa in noaptea de "Bonfire", care are loc pe 4 noiembrie in Edenbridge, sudul Angliei, locul unde au fost "victime" mai multe persoane publice, printre care si Donald Trump, potrivit BBC.

The Edenbridge Bonfire Society, cunoscuta pentru arderea siluetelor caricaturizate ale unor celebritati, organizeaza acest eveniment anual pentru a strange fonduri.

Efigia lui Weinstein are o inaltime de 11 metri. Inaintea producatorului de la Hollywood au mai fost "arsi" presedintele Statelor Unite, Donald Trump, fostul presedinte al FIFA Sepp Blatter, jurnalista Katie Hopkins si fotbalistul Wayne Rooney.

Anul acesta sunt asteptati peste 10.000 de oameni la eveniment care vin din Londra, Surrey, Sussex si Kent.

La inceput, participantii vor porni intr-o procesiune cu torte aprinse si cor de copii. Dupa un spectacol de focuri de artificii, manechinul va fi aprins.


In Anglia, noaptea de "Bonfire" ("Focul bucuriei") marcheaza in fiecare an esecul unei conspiratii a catolicilor, condusa de Guy Fawkes, care a inspirat mastile Anonymous, pentru a-l ucide pe regele protestant James I. Pe 5 noiembrie 1605, Guy Fawkes a aruncat in aer Parlamentul cu 36 de butoaie de pulbere. Prin "Focurile bucuriei" sunt trecute efigii ale personalitatilor, alaturi de cea a lui Guy Fawkes.

Scandalul "Weinstein” a inceput pe 5 octombrie, dupa ce The New York Times si The New Yorker au publicat articole in care mai multe femei il acuzau pe producator de hartuire sexuala. Intre ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein. In plus, alte femei, intre care se numara Rose McGowan, il acuza de viol.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.