Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, a declarat marti ca Romania nu are bani pentru un proiect atat de costisitor cum este Unirea. 

Presedintele Republicii Moldova mentioneaza ca nici SUA, nici UE nu vor oferi bani pentru unirea celor doua tari, intrucat acest proces va destabiliza situatia regionala si va provoca si alte costuri.

Intr-un interviu acordat agentiei de presa ruse TASS, Dodon a fost intrebat daca ideea unirii dintre Romania si Republica Moldova este intens discutata la Chisinau. El a declarat ca subiectul este actualizat in contextul campaniei electorale.

"In realitate, Romania nu are bani pentru un proiect atat de costisitor precum Unirea. Nici noi nu ii avem. Impotriva unirii, dupa cum releva sondajele, se pronunta circa 80% dintre cetatenii nostri. In plus, exista problema Transnistriei si a Gagauziei, care in acest caz vor obtine dreptul la autodeterminare. Nu cred ca SUA si UE vor dori sa plateasca pentru unificarea celor doua tari, ceea ce ameninta sa destabilizeze situatia in regiune, prin aparitia de noi probleme si noi cheltuieli", a declarat Igor Dodon, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.