Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, si premierul Japoniei, Shinzo Abe, au hotarat marti ca este important sa creasca la "maximum" presiunea asupra Coreei de Nord pentru a incerca sa puna capat amenintarii de ordin nuclear si balistic venite din partea Phenianului. 

Premierul japonez este de parere ca acest acord reprezinta "o realizare semnificativa".

"Impartasesc opinia cu secretarul general Jens Stoltenberg ca, in acest moment, este necesar sa crestem la maximum presiunea, mai degraba decat dialogul, pentru a forta Coreea de Nord sa renunte la toate programele sale nucleare si balistice", a spus Shinzo Abe, dupa intrevederea cu Stoltenberg, potrivit Agerpres.ro.

La randul sau, secretarul NATO considera ca programele nucleare si balistice pe care regimul de la Phenian le desfasoara reprezinta "o amenintare globala, care necesita un raspuns global".

"Coreea de Nord trebuie sa-si abandoneze programele si sa puna in aplicare denuclearizarea completa a Peninsulei Coreea. Premierul Abe si cu mine suntem de acord ca este necesara o presiune internationala puternica pentru a determina Phenianul sa urmeze o cale responsabila pentru a gasi o solutie pasnica", a declarat Jens Stoltenberg.

Secretarul NATO va merge miercuri in Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.