Xi Jinping le-a dat asigurari directorilor generali Facebook si Apple, Mark Zuckerberg si Tim Cook, ca tara sa va ramane "deschisa" si va continua reformele "cu hotarare". 

Directorii celor doua companii au fost invitati la reuniunea anuala a consiliului consultativ al scolii de comert din cadrul Universitatii Tsinghua, din capitala chineza.

Presedintele recent reales al Chinei a tinut un discurs in fata oamenilor de afaceri prezenti la eveniment in care a punctat: "China a angajat reforme in toate domeniile, cu o hotarare viguroasa si fara precedent" si "va continua sa-si alimenteze reformele, deschizandu-se" spre exterior, informeaza Agerpres.ro.

Declaratiile presedintelui chinez apar in contextul in care Facebook ramane inaccesiibil in China.

China "este dornica sa coopereze cu SUA, vizand o perspectiva lunga si ambitioasa, tinand cont de interesele si preocuparile fiecaruia, si gestionand in mod corespunzator diferendele si contradictiile noastre", pastrandu-si "suveranitatea si securitatea", a declarat Xi Jinping.

Pe langa reprezentantii companiilor Apple si Facebook, au fost prezenti si directori ai societatilor americane de investitii Breyer Capital si Blackston, dar si fostul secretar american al Trezoreriei, Henry Paulson.

Presedintele nou ales al Chinei a promis ca "va deschide si mai mult tara si va oferi un tratament echitabil" pentru companiile straine din tara sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.