Prima hotarare a Guvernului va fi sa il destituie pe presedintele Cataloniei Carles Puigdemont, in cazul in care Senatul ii acorda puteri speciale, a declarat vineri premierul spaniol Mariano Rajoy in plenul Camerei superioare a Parlamentului, relateaza The Associated Press.

Rajoy s-a adresat Camerei inainte de votul asupra acordarii unor puteri constitutionale in vederea preluarii controlului asupra puterilor regiunii autonome catalonia cu scopul de a opri demersurile regiunii catre independenta.

Seful Guvernului central a declarat ca, in cazul in care masurile pe care le propune sunt aprobate, Executivul de la Madrid ii va demite pe presedintele catalan Carles Puigdemont si pe ministrii acestuia.

Ceea ce se intampla in Catalonia este ”o incalcare clara a legilor, a democratiei, a drepturilor tuturor, iar asta are consecinte”, a subliniat Rajoy.

Masurile reprezinta doar un mijloc de iesire din criza, a spus el.

Premierul spaniol a fost ovationat. Parlamentul regional al Cataloniei urmeaza sa se intruneasca, la randul lui, intr-o sesiune sepciala, vineri, in care ar putea sa declare oficial independenta regiunii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.