Autoritatile catalane nu vor urma ordinele guvernului spaniol in cazul in care Madridul va efectua prima mutare pentru a reafirma controlul asupra regiunii, sustine un oficial de rang inalt.

Purtatorul de cuvant pentru Afaceri Externe, Raul Romeva, a declarat pentru BBC ca guvernul central "a actionat impotriva dorintelor catalanilor".

Partidele separatiste din Catalonia vor avea o intrevedere pentru a discuta planurile de actiune.

"Oamenii au decis de zeci de ani in mod democratic care este guvernul pe care il doresc, care este parlamentul pe care il doresc. Aceste institutii trebuie sa fie pastrate"
, a spus domnul Romeva.

"Nimeni altcineva decat oamenii au dreptul de a schimba aceste institutii", a continuat el.

"Este cel mai urat atac de dupa perioada dictatorului Francisco Franco. Guvernul spaniol s-a proclamat in forma ilegitima ca reprezentant al catalanilor. Guvernul central, cu sprijinul PSOE si Partidul Ciudadanos ( liberal, de centru-dreapta), a dat o lovitura institutiilor catalane", a subliniat si Puigdemont, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.