Premierul Mariano Rajoy va organiza o sedinta speciala a Cabinetului duminica, in vederea suspendarii totale sau partiale a autonomiei Cataloniei, a anuntat joi Guvernul spaniol, relateaza The Associated Press.

Guvernul a raspuns astfel scrisorii presedintelui separatist al regiunii Carles Puigdemont, care a amenintat joi cu declararea explicita a independentei Cataloniei in cazul in care Madridul nu accepta negocieri.

Puigdemont afirma in aceasta scrisoare ca daca autoritatile centrale continua ”sa impiedice si isi continua represiunea”, Parlamentul catalan va proceda la un vot asupra declaratiei de independenta fata de Spania.

Madridul i-a raspuns ca Guvernul se va intruni intr-o sedinta speciala si va ”aproba masuri care vor fi trimise in Senat, in vederea apararii interesului general al Spaniei”.

Aceste masuri sunt prevazute de articolul 155 al Constitutiei spaniole din 1978, insa articolul nu a fost folosit niciodata in cele patru decenii de cand regatul a revenit la democratie, in urma dictaturii generalului Francisco Franco.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.