Polonia ar putea deveni singura tara din Uniunea Europeana care va renunta la schimbarea orei de doua ori pe an, informeaza The Telegraph.

Intr-o manifestare rara a unitatii in mediul politic divizat al Poloniei, proiectul de lege a fost sustinut in unanimitate, in prima etapa in Parlament, existand mari sanse sa se treaca si de cea de-a doua.

Politicienii care l-au propus sustin ca schimbarea orei cauzeaza probleme de sanatate si afecteaza economia, scrie descopera.ro.

"Schimbarea orei poate conduce la dezechilibre ale organismului, generand schimbari bruste de stare, probleme cu somnul si un risc crescut de atacuri de cord si accidente rutiere"
, precizeaza politicianul Bronislaw Karasek.

Insa, o asemenea decizie presupune si ivirea unor probleme, printre care se numara faptul ca sistemele informatice ar trebui ajustate la modificari, cu actualizari, software nou si chiar sisteme de operare noi. "Acest lucru va afecta fiecare persoana si fiecare institutie", a declarat Wieslaw Paluszynski, vicepresedinte al Camerei Tehnologiei Informatiei si Telecomunicatiilor din Polonia, pentru TVNbis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.