Coreea de Nord a amenintat SUA, joi, ca va lansa un "atac inimaginabil". Declaratia a venit ca raspuns la manevrele navale comune ale SUA si Coreea de Sud. 

„Statele Unite si-au pierdut ratiunea punand sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui sa se astepte la un atac inimaginabil. Aceasta demonstreaza ca SUA si marionetele lor (cu referinta la Coreea de Sud) se pregatesc pentru un „atac preventiv”, a anuntat Phenianul, prin intermediul agentiei de stat KCNA, potrivit Libertatea.ro.

Coreea de Nord sustine ca Washingtonul a desfasurat si submarinul nuclear USS Michigan, a carui participare nu a fost confirmata in mod oficial.

Aproximativ 40 de nave militare iau parte la exercitiile comune. SUA si Coreea de Sud desfasoara constant exercitii navale, aeriene si terestre comune, iar Coreea de Nord acuza SUA ca pregateste un atac.

Tensiunile dintre regimul de la Phenian si SUA au crescut pe masura ce Coreea de Nord a testat rachete si un dispozitiv nuclear.

In urma cu o saptamana, regimul de la Phenian ar fi mutat mai multe rachete, lucru ce a starnit ingrijorarea ca tara ar putea pregati un alt test balistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.