Fumatul pe 20 dintre cele mai faimoase plaje din Thailanda va fi sanctionat cu amenda de 3.000 de dolari sau pana la un an de inchisoare, interdictia urmand sa intre in vigoare in luna noiembrie, informeaza AFP.com.

Fumatul va fi interzis in urma unui program de curatenie, in urma caruia au fost stranse 140.000 de mucuri de tigara de pe o distanta de 2,5 kilometri pe plaja Patong din regiunea Phuket.

Intrarea in vigoare a interdictiei coincide cu apogeul sezonului estival din Thailanda. Aceasta va fi valabila in destinatii care atrag un numar mare de turisti, precum Krabi, Koh Samui, Pattaya, Phuket si Phang Nga.

”Aceste plaje se numara printre cele mai frumoase din Asia de Sud, iar obiectivul este sa le pastram asa”, a spus Yuthasak Supasorn, guvernator al Autoritatii pentru Turism din Thailanda.

El a adaugat ca fumatorii vor trebui sa foloseasca zone special amenajate, unde sa poata arunca mucurile de tigara, scrie News.ro.

Turismul reprezinta un pilon extrem de important in economia Thailandei, tara insumand peste 30 de milioane de turisti anual.

Thailanda incearca sa lupte impotriva acuzatiilor cu privire la standardele de siguranta slabe, dupa ce vizitatorii au facut numeroase plangeri referitoare la faptul ca le sunt cerute preturi exagerate si nu sunt suficient de bine protejati in barci si jet-ski-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.