Omul de afaceri George Soros a donat 18 miliarde de dolari grupului sau de ONG-uri Open Society Foundations (OSF), suma donata de investitorul ungur de-a lungul vietii ajungand astfel la 32 miliarde dolari, potrivit Financial Times (FT).

In afara acestei sume, Soros a donat 14 miliarde dolari incepand cu 1979, primele sume fiind destinate scolarizarii persoanelor de culoare din Africa de Sud in timpul apartheid-ului.

Antreprenorul de 87 de ani a transferat in ultimii ani sume importante de bani grupului sau de fundatii. Soros a pastrat un rol activ in cadrul OSF ca presedinte al consiliului de administratie, din care fac parte si fii sai Alexander si Jonathan.

Omul de afaceri ar fi decis in urma cu cativa ani sa clarifice structura si conducerea grupului infiintat in 1984 inainte de a face donatii importante, potrivit unor angajati citati de FT.

In septembrie, presedintele OSF, Chris Stone, si-a anuntat demisia, el urmand a fi inlocuit de vice-presedintele Patrick Gaspard.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.