Austriecii sunt chemati la urne, duminica, in cadrul alegerilor parlamentare anticipate, principalul favorit fiind Sebastian Kurz, care la 31 de ani ar putea deveni cel mai tanar sef de Guvern din lume.

Update 21:18- Partidul Popular (OVP) al lui Sebastian Kurz a castigat alegerile parlamentare anticipate din Austria, conform primelor estimari, prezentate de presa austriaca in baza unei numaratori partiale, relateaza Le Figaro. Kurz, care are 31 de ani, poate deveni cel mai tanar sef de Guvern din lume.

Partidul lui Kurz a obtinut intre 30 si 31 la suta din totalul voturilor.

Pe locul doi se afla Partidul Libertatii (extrema dreapta), care ar fi obtinut intre 27 si 28 la suta din voturi, iar social-democratii (SPO) cancelarului Christian Kern ar fi obtinut intre 25,5 si 26,5 la suta din totalul voturilor.

Alte trei formatiuni – Verzii, partidul liberal Neos si formatiunea ecologistului Peter Pilz ar putea intra in Parlament conform estimarilor prezentate de presa, in care se tine cont si de votul prin corespondenta.

Sef al Partidului Popular (ÖVP-conservator), Kurz, ministru al Afacerilor Externe din 2013, este favorit in sondaje cu sase si opt puncte, in fata lui Heinz-Christian Strache (Partidul Libertatii - FPO), in varsta de 48 de ani, si a lui Christian Kern, cancelarul social-democrat in exercitiu (SPO), in varsta de 51 de ani.

Kurz conduce Partidul Popular din mai si a avut discursuri impotriva imigrantilor, promitand sa taie ajutoarele sociale pentru straini. El nu a anuntat inca daca in cazul unei victorii va face o alianta cu social-democratii sau cu partidul de extrema dreapta FPO al lui Heinz- Christian Strache, scrie News.ro.

Sectiile de votare s-au deschis la ora locala 06.00, urmand sa fie inchise la ora 17.00, la vot fiind chemati 6,4 milioane de alegatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.