Un barbat din Kansas City care a petrecut 23 de ani in inchisoare dupa ce a fost condamnat pentru dublu omor, in 1994, cand avea 17 ani, a fost eliberat vineri, dupa ce acuzatiile la adresa sa au fost anulate, constatandu-se ca a fost o eroare judiciara, relateaza presa americana.

Lamonte McIntyre, care are acum 41 de ani, a primit in 1994 doua condamnari la inchisoare pe viata pentru uciderea lui Doniel Quinn si Donald Ewing. Cei doi au fost impuscati mortal in plina zi, in timp ce stateau intr-o masina, intr-un cartier in care se afla numerosi consumatori de droguri.

Cazul lui McIntyre a fost redeschis dupa ce avocatii sai au depus o solicitare in acest sens, in speta implicandu-se si doua asociatii care ajuta persoanele condamnate pe nedrept sa obtina eliberarea.

McIntyre a sustinut mereu ca este nevinovat

McIntyre avea 17 ani cand a fost arestat de politisti in Kansas City dupa cele doua omoruri. Anchetatorii nu au cerut emiterea de mandate de perchezitie, l-au arestat pe McIntyre dupa mai putin de 20 de minute de discutii cu martorii, asupra tanarului nu s-au gasit probe care sa sustina acuzatiile si nu s-a gasit nicio arma care sa arate ca McIntyre ar fi avut vreo legatura cu victimele, se precizeaza pe site-ul organizatiei Midwest Innocence Project.

Un specialist in criminalistica a declarat in instanta, joi, ca anchetatorii nu au cerut testarea hainelor lui McIntyre pentru a se vedea daca exista urme de geam spart sau sange de la locul crimei si nici nu i s-a perchezitionat casa pentru a se gasi arma crimei. De asemenea, anchetatorii nu au avut nicio tentative de a gasi un indiciu care sa il plaseze pe McIntyre la locul crimelor, scrie News.ro.

McIntyre a fost eliberat vineri seara. El le-a multumit la iesirea din penitenciar tuturor celor care l-au ajutat sa redevina un om liber. “Acum imi pot controla propria viata, pot face propriile mele alegeri. Dumnezeu este bun. Stiam ca ma va proteja”, a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.