Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit pentru a discuta despre situatia ministrului ALDE pentru pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe numele caruia DNA a cerut inceperea urmaririi penale si pe care premierul Mihai Tudose dorea sa il remanieze.

Potrivit unor surse politice, Tariceanu i-a transmis liderului PSD ca ALDE nu renunta la ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, aceasta fiind, de altfel, si concluzia discutiilor.

Intalnirea lui Dragnea si Tariceanu a avut loc inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, care s-a intrunit la ora 13:00 pentru a decide cine vor fi inlocuitorii ministrilor demisionari social-democrati, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc.

Viorel Ilie a dat publicitatii informatii neautorizate

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale. Potrivit procurorilor DNA, ministrul este suspectat, alaturi de trei angajati ai institutiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului sa ocupe functiile, in detrimentul altora. In 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmarirea penala a lui Viorel Ilie, solicitarea fiind insa avizata negativ de Senat.