"Vom face tot ce este necesar pentru solutionarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranta acele intelegeri care pot si trebuie sa apara in cele din urma pentru a rezolva aceasta problema odata pentru totdeauna in interesul tuturor persoanelor care traiesc acolo", a afirmat Putin, potrivit Digi24.ro.

Igor Dodon si-a exprimat multumirea "din partea poporului moldovenesc din partea stanga si dreapta a Nistrului".

Omologul moldovean al lui Putin a precizat ca dupa alegerile parlamentare de anul viitor va reveni la reglementarea politica a conflictului din Transnistria: "Sunt sigur ca va exista un parlament pro-moldovenesc la Chisinau care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante".

"Apreciem eforturile dumneavoastra de a normaliza relatiile ruso-moldovene, vedem ca acest proces nu este usor, dar plecam de la faptul ca atat poporul moldovean, cat si poporul Federatiei Ruse sunt interesate de o evolutie pozitiva", a spus seful statului rus. Rusia "fara indoiala, isi va construi pe viitor contactele economice pornind de la nivelul interactiunii noastre politice. In prezent, dorim sa va sprijinim intentia sincera de a recladi si de a dezvolta relatiile ruso-moldovene".