Vizele de intrare in Canada vor fi eliminate pentru romani incepand cu data de 1 decembrie 2017. 

In momentul in care va intra in vigoare Tratatul de liber-schimb UE-Canada, CETA, vor fi eliminate si vizele de intrare atat pentru romani, cat si pentru bulgari.

"Acordul confera un cadru solid pentru extinderea cooperarii noastre intr-o gama larga de domenii, in special politica externa, gestionarea crizelor, securitate si aparare, energie si clima, mobilitate sporita si schimburi de la popor la popor. Salut decizia Canadei de a ridica obligativitatea vizelor pentru toti cetatenii bulgari si romani pana la sfarsitul anului 2017", declara, in luna octombrie a anului trecut, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit Stirileprotv.ro.

Autoritatile canadiene au introdus o ridicare partiala a vizelor pentru cetatenii din Romania care calatoresc in Canada.

Astfel, incepand cu 1 mai 2017, cetatenii romani care au detinut o viza temporara (Canadian temporary resident visa) sau care detin o viza valida valabila pentru Statele Unite au posibilitatea de a tranzita sau de a vizita tara cu ajutorul unei autorizatii electronice de calatorie, in loc de viza.

"In baza eTA, cetatenii romani care se afla intr-un din cele doua situatii mai sus mentionate pot intra, fara vize, pe teritoriul Canadei, pentru o perioada de maxim 6 luni, doar daca scopul sederii este unul din urmatoarele: turism sau vizita (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunitatilor de derulare a afacerilor)", potrivit MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.