O intreprindere publica rusa a stabilit o noua conexiune la Internet cu Coreea de Nord, a doua dupa cea care trece prin China, ceea ce ar putea sa dauneze eforturilor Statelor Unite de a izola aceasta tara, relateaza AFP.

Activarea unei noi legaturi la Internet de catre intreprinderea TransTeleCom a fost detectata duminica de analisti de la Dyn Research, o societate care masoara conectivitatea cibernetica mondiala.

Aceasta noua conexiune se adauga cele stabilite de China Unicom, care avea pana in prezent o cvasiexclusivitate a rutarii traficului de Internet intre Coreea de Nord si restul lumii, scrie News.ro.

Aceasta noua linie ii ofera Phenianului ”mai multa rezistenta in cazul unor eventuale atacuri impotriva infrastructurii retelei sale”, a declarat joi Bryce Boland de la societatea de securitate cibernetica FireEye.

Cotidianul american The Washington Post dezvaluia recent ca Statele Unite au comis atacuri asupra unor hackeri nord-coreeni vizand sa-i priveze de acces la Internet, o operatiune care s-ar fi incheiat sambata.

Coreea de Nord are o unitate de aproximativ 6.800 de specialisti in atacuri cibernetice, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii.

Ea a fost acuzata de comiterea a numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv a celui din 2014 impotriva Sony Pictures.

Insa, cu o singura conexiune de Internet cu exteriorul, Coreea de Nord era deosebit de vulnerabila.

Odata cu a doua linie, ”deconectarea Coreei de Nord de la Internet devine mult mai dificila”, a declarat Boland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.