Prietena autorului atacului armat din Las Vegas Marilou Danley a afirmat, intr-o declaratie prezentata de avocatul ei, ca Stephen Paddock nu a facut nimic care sa poata reprezenta un avertisment ca ceva ingrozitor avea sa se intample, femeia dand asigurari ca vrea sa fie audiata si sa colaboreze cu echipa de ancheta.

Femeia a spus ca nu a avut nici un semnal ca Paddock punea la cale o actiune violenta impotriva cuiva, relateaza CNN.

Ea a povestit ca Stephen Paddock i-a cumparat, in urma cu putin mai mult de doua saptamani, un bilet ieftin de avion pentru a merge sa-si viziteze familia in Filipine si apoi i-a trimis bani, spunandu-i sa cumpere o casa pentru ea si familia ei.

"Am fost recunoscatoare, dar sincer, m-am temut ca aceasta neasteptata calatorie acasa si apoi banii reprezinta de fapt o modalitate de a se desparti de mine", a declarat Marilou Danley.

Ea a sustinut ca Stephen Paddock niciodata nu i-a spus nimic si nu a facut un lucru care sa-i provoace ingrijorare sau pe care sa-l poata intelege ca pe un avertisment "ca ceva atat de oribil urma sa se intample".

Marilou Danley a subliniat ca a revenit in Statele Unite pentru ca stia ca FBI si Politia din Las Vegas voiau sa discute cu ea. "Si vreau sa vorbesc cu ei. Voi coopera pe deplin in cadrul investigatiei. Voi face tot ce pot sa usurez suferinta si sa ajut in orice mod", a mai declarat ea, potrivit documentului citit de avocat.

De altfel, femeia si-a asigurat familia ca are constiinta curata, dupa cum a declarat fratele ei pentru ABC News.

"Am sunat-o imediat si mi-a spus: Linisteste-te, nu avem de ce sa ne facem griji. Am constiinta curata", a declarat pentru ABC, in Manila, Reynaldo Bustos.

Anchetatorii fac cercetari si cu privire la un transfer de100.000 de dolari catre un cont din Filipine.

Fratele lui Paddock, Eric, a declarat ca transferul reprezinta dovada ca "Steve a avut grija de oamenii pe care ii iubea" si ca a vrut sa isi protejeze prietena, trimitand-o in strainatate inaintea atacului.

Femeia a sosit la Manila in 15 septembrie, a zburat catre Hong Kong in 22 septembrie si a revenit in capitala filipineza in 25 septembrie, unde a ramas pana la plecarea catre Statele Unite.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.