Cinci persoane au fost retinute, iar un atentat a fost dejucat intr-un cartier sic la Paris, reateaza The Associated Press.

Un vecin a alertat autoritatile in legatura cu activitati suspecte, sambata, intr-un imobil din arondismentul al XVI-lea.

Un dispozitiv exploziv a fost gasit si dezactivat, a declarat o sursa judiciara, potrivit News.ro.

Retinerea celor cinci suspecti a fost prelungita marti, iar procurori in domeniul luptei impotriva terorismului au deschis o ancheta, potrivit acestei surse.

Incidentul a avut loc in acelasi weekend in care care un barbat care folosea mai multe identitati a ucis cu o arma alba doua femei in gara din Marsilia. Mobilul acestuia este neclar, in pofida faptului ca atacul a fost revendicat de organizatia Statul Isla,ic.

Parlamentul francez urmeaza sa adopte marti o noua lege in domeniul luptei impotriva terorismului.

Pe de alta parte, una dintre cele cinci persoane arestate dupa descoperirea sambata a mai multor butelii de gaz echipate cu un dispozitiv declansator, in holul exterior al unui imobil, la Paris, avea o fisa pentru radicalizare, a anuntat marti ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relateaz AFP.

”Intre persoanele arestate, una avea o fisa (de tip) FSPRT (Fisier de semnalare in vederea preventiei radicalizarii cu caracter terorist), adica radicalizare”, a declarat ministrul marti pentru France Inter.

Collomb a facut acest anunt la o zi dupa dezvaluirea acestei anchete antiteroriste, deschise dupa descoperirea acestui dispozitiv exploziv in noaptea de vineri spre sambata in arondismentul al XVI-lea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.