Statul Islamic a revendicat luni, prin agentia sa de propaganda Amaq, atacul armat de duminica de la Las Vegas, la un festival contry, soldat cu cel putin 58 de morti si 515 raniti, relateaza AFP, o revendicare respinsa de FBI, care a anuntat ca atacul n-are nicio legatura cu vreo grupare terorista ”internationala”, relateaza The Associated Press.

Potrivit Amaq, atacatorul s-a convertit la islam in urma cu cateva luni.

Stephen Paddock, in vrsta de 64 de ani, presupusul autor al atacului, s-a sinucis inainte ca politistii sa intre in camera sa, la hotelul cazinou Mandalay Bay, de unde a tras in spectatorii festivalului.

El avea ”cel putin zece arme de foc” in camera, a anuntat biroul serifului din Las Vegas.

Pe de alta parte, agentul special Aaron Rouse din cadrul politiei federale americane (FBI) insarcinat cu ancheta, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, dupa revendicarea fara probe a atentatului de catre organizatia jihadista ISIS, ca atacul nu are legatura cu vreo grupare terorista internationala.

Gruparea, care a mai facut revendicari exagerate sau false in trecut, afirma ca atacatorul era ”un soldat” care s-a converit la islam in urma cu cateva luni.

Autoritatile nu au stabilit inca mobilul atacului, insa apreciaza ca Paddock a actionat singur.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.