Peste 1.000 de taximetristi au blocat, luni, timp de trei ore prinicipala cale de acces catre aeroportul din Praga, ca parte a unui protest impotriva Uber si a altor aplicatii de ride-sharing.

Soferii spun ca aceste aplicatii fac concurenta neloiala si ca nu au licentele necesare. Dn cauza protestului, s-au format blocaje uriase de masini, iar autoritatile au sfatuit pasagerii sa foloseasca autobuzele, care au un traseu separat, scrie HotNews.ro.

Manifestantii au spus si ca sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile, in special primaria orasului Praga, nu fac nimic pentru a remedia situatia.

Miroslava Jozova de la Uber Cehia spune ca grupul american este oricand gata de dialog si ca pe piata este loc pentru toata lumea. Uber este prezenta din 2014 in Cehia si de atunci peste 400.000 de persoane au descarcat aplicatia. Compania lucreaza cu aproximativ 2.000 de soferi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.