Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "latrat de caine" amenintarile lansate de presedintele SUA, Donald Trump, la adresa Coreei de Nord in discursul rostit la ONU, aceasta fiind prima reactie a unui reprezentant al regimului de la Phenian. 

Trump a afirmat in discursul rostit la Adunarea Generala ONU ca va distruge complet Coreea de Nord, daca ameninta SUA sau aliatii sai.

Ri Yong-ho, a carui declaratie este prima reactie oficiala a Coreei de Nord, a spus reporterilor, langa sediul ONU din New York: "Exista un proverb care spune: Cainii latra, caravana trece. Daca a crezut ca ne va surprinde cu sunetul unui latrat de caine, atunci in mod clar viseaza".

Comentand afirmatia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus ca "omul-racheta este intr-o misiune sinucigasa pentru sine si pentru regimul sau", Ri Yong-ho a spus: "Imi pare rau pentru consilierii sai", informeaza News.ro.

Presedintele american, Donald Trump, a atacat dur marti, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, amenintand ca va ”distruge in intregime” aceasta tara in cazul unui atac al Phenianului, relateaza AFP si The Associated Press.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a inhamat intr-o "misiune sinucigasa”, a lansat presedintele american in primul sau discurs in fata membrilor Adunarii Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-racheta” (”Rocket-Man”).

In acest prim discurs la ONU, Trump a catalogat Guvernul Coreei de Nord drept un ”regim depravat”.

El a indemnat comunitatea internationala sa coopereze la izolarea Coreei de Nord, pana cand aceasta isi inceteaza, afirma el, comportamentul ostil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.