Bilantul seismului care a lovit centrul Mexicului a crescut la cel putin 248 de morti.

UPDATE - Autorităţile mexicane au revizuit în scădere numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în seismul din centrul ţăriii, la 217, relatează The Guardian.

Bilantul precedent era de 149 de decese.

Presedintele Enrique Pena Nieto a declarat ca peste 20 de copii au murit, iar 30 sunt disparuti dupa ce o scoala s-a prabusit, informeaza News.ro.

Cutremurul a avut loc cand multi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani dupa ce un altul a ucis mii de oameni in Ciudad de Mexico.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut ca este vorba numai de o simulare si nu le-au luat in seama.

Epicentrul celui mai recent seism a fost in apropiere la Atencigo, in statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico si la o adancime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizica USGS.

Mexicul este o tara cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta in sudul tarii, s-a soldat cu cel putin 90 de morti.

Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai dens populate orase din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind in zona metropolitana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.