Presedintele american Donald Trump a avertizat ca "birocratia" tine activitatea Organizatiei Natiunilor Unite pe loc.

"Pentru a fi sincer, si acesta este si motivul pentru care ma aflu aici, Organizatia Natiunilor Unite s-a dovedit a fi un proiect de succes", le-a marturisit delegatilor, liderul de la Casa Alba.

"Organizatia Natiunilor Unite a fost fondata pe obiective cu adevarat nobile", a spus el, adaugand ca, desi s-au facut progrese, "in ultimii ani, Natiunile Unite nu si-au atins intregul potential, din cauza birocratiei si managementului defectuos", scrie paginadepolitica.ro.

El a adaugat ca, in timp ce bugetul obisnuit al Organizatiei Natiunilor Unite a crescut cu 140%, iar personalul sau s-a dublat din 2000, "nu vedem rezultatele in concordanta cu aceasta investitie", potrivit Daily Mail.

Trump a solicitat institutiei sa "se concentreze asupra rezultatelor", un apel care a fost reluat de Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, care a spus ca ONU reformata trebuie sa se concentreze "mai mult pe oameni si mai putin pe proces".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.