Pasagerii unui avion apartinand companiei British Airways au fost evacuati duminica pe aeroportul Charles de Gaulle, la Paris, ”din motive de securitate”, a anuntat un reprezentant al aeroportului, relateaza Reuters.

Update 15:11- Alerta cu bomba de pe aeroport a fost falsa. Jandarmi au procedat la verificari, cu ajutorul unor caini special antrenati, dupa care alerta a fost ridicata, potrivit Reuters.

Zborul BA303 urma sa decoleze catre Aeroportul Heathrow, la Londra, insa avionul a fost evacuat, a precizat acest oficial.

”Incidentul este abordat”, a spus aceasta sursa, fara sa ofere alte prcizari.

Avionul a fost inconjurat, pe pista, de politie si pompieri, scrie The Independent.

Aeronava urma sa decoleze duminica dimineta la ora locala 7.25 (8.25, ora Romaniei), insa pasagerii au fost informati cu putin timp inainte de decolare ca o ”amenintare directa” a fost facuta la adresa aeroportului, scrie News.ro.

Potrivit pasagerului James Anderson, politisti inarmati au perchezitionat pasagerii zborului, iar pompieri au asistat la perchezitii.

Avionul urma sa aterizeze la Londra la ora locala 7.45 (9.45, ora Romaniei).

Toti pasagerii au primit unda verde dupa perchezitii si li s-a spus ca vor putea sa ia alt zbor, mai tarziu, duminica.

”Siguranta si securitatea clientilor nostri si echipajului sunt intotdeauna prioritatea noastra”, a declarat un purtator de cuvant al British Airways citat de The Independent.

”Verificari de securitate suplimentare sunt efectuate ca masura de precautie. Nu vom opera niciodata un zbor pana nu este sigur”, a adaugat reprezentantul BA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.