Aproximativ 12.700 de militari urmeaza sa participe la exercitiul Zapad-2017, care se va desfasura in perioada 14-20 septembrie. In cadrul exercitiului, vor fi desfasurate 70 de avioane si elicoptere, 250 de tancuri, 200 de piese de artilerie si 10 nave de razboi. 

La manevre vor participa si unitati ale Ministerului de Interne, FSB, Garzii Nationale si Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Exercitiul are scopul de a simula un scenariu in care grupurile extremistre au patruns pe teritoriul Belarus si al enclavei ruse Kaliningrad si primesc ajutor extern logistic, dar si echipament militar greu din partea unor state imaginare: Vesbaria si Lubenia. In acest sens, Rusia si Belarus sunt desfasurate la granita de vest, in cadrul unei operatiuni "strict defensive", informeaza Ministerul Apararii de la Moscova, potrivit Stirileprotv.ro.

“Desi se desfasoara in principal pe teritoriul Belarus, este strict o simulare, fara legatura cu vreo regiune anume”, afirma comunicatul oficial. Insa planurile oficiale arata ca Vesbaria corespunde Lituaniei iar Lubenia - Poloniei, iar teroristii imaginari actioneaza in regiunile din Belarus care se opun in mod traditional regimului Lukasenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.