Un elev care avea asupra sa doua arme de foc a deschis focul intr-un liceu miercuri, la Spokane, in statul american Washington (nord-vest), a ucis un coleg de clasa si a ranit alti trei elevi, dupa care a fost imobilizat de un membru al personalului, a anuntat seriful local, relateaza Reuters.

Elevul ucis incerca sa-l convinga pe atacator, dupa ce o arma s-a blocat, sa nu comita acest atac armat. Insa a fost impuscat mortal, a declarat pentru presa seriful comitatului Spokane Ozzie Knezovich.

Atacatorul a tras apoi asupra altor trei elevi, intr-un hol de la etajul al doilea al liceului din Rockford, in statul Washington, a precizat Knezovich.

Adolescentii raniti se aflau in stare stabila, a anuntat un spital local

Knezovich a refuzat sa dezvaluie identitatea suspectului sau sa comenteze despre motivul acestuia. Insa ”pare un caz de intimidare”, a spus el.

Un membru al personalului de la Freeman a putut sa-l imobilizeze pe atacator, inainte ca politia sa soseasca la fata locului si sa-l retina. Tanarul a fost incarcerat la inchisoarea pentru minori a comitatului Spokane.

”Din fericire (o arma) s-a blocat. Altfel ar fi fost mai rau”, a declarat Knezovich. ”Sunt niste evenimente absurde, tragice, care nu ar trebui sa aiba loc si pe care nu le inteleg cu adevarat”, a adaugat el.

”Insa este necesar sa intelegem ce nu este in regula cu societatea noastra pentru ca copiii nostri sa ia arme ca sa-si rezolve problemele cu care se confrunta”, a spus el.

In urma atacului armat la acest liceu cu 327 de elevi, care a avut loc miercuri la ora locala 10.00 (20.00, ora Romaniei), unii parinti si-au abandonat masinile in trafic si s-au dus pe jos sa-si vada copiii, scrie News.ro.

”Atacul armat de la Liceul Freeman este sfasietor. Toti locuitorii statului se gandesc la victime si la familiile lor”, a scris guvernatorul Jay Inslee intr-un mesaj postat pe Twitter.

In Statele Unite au loc in medie de 52 de incidente armate in scoli pe an dupa atacul armat de la Newtown, in Connecticut, unde un atacator a ucis 26 de copii si educatori in 2012, potrivit Everytown for Gun Safety, o asociatie care militeaza pentru controlul armelor de foc, infiintata dupa acest masacru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.