Uniunea Europeana ”se redreseaza” dupa un deceniu dur, in care Cei 28 au fost afectati de o criza economica si de votul britanicilor in favoarea iesirii din blocul european, insa increderea revine, a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, relateaza The Associated Press.

Juncker sustine miercuri al treilea discurs despre ”starea Uniunii” Europene.

”Vantul a revenit in panzele Europei”, a spus el.

Seful Comisiei - care propune atat legislatia, cat si politicile UE - a salutat faptul ca Uniunea inregistreaza al cincilea an de redresare economica.

El a salutat de asemenea faptul ca Uniunea inregistreaza cel mai scazut nivel al somajului din ultimii noua ani.

”Europa se poate achita de sarcini catre cetatenii ei acolo unde si atunci cand conteaza”, in pofida faptului ca intre statele membre exista disnsiuni cu privire la cea mai buna modalitate de gestionare a situatiilor de urgenta in domeniul refugiatilor.

Tonul discursului de anul trecut a fost grav, scrie Euronews.

Comisia Europeana a recunoscut ca UE era in criza, intr-o criza ”existentiala”. ”Vrem sa ne lasam Uniunea sa se descompuna sub ochii nostri?”, ii intreba el pe eurodeputati, reuniti la Strasbourg.

Iar in vederea solutionarii acestei crize, Jean-Claude Juncker s-a angajat sa construiasca o Europa mai buna, care sa protejeze, care sa apere modul de viata european, care sa le dea puterea cetatenilor ei, care sa apere si care sa-si asume responsabilitati.

Sunt aceste obiective atinse un an mai tarziu? Cum vede presedintele CE viitorul Uniunii?

Discursul despre ”starea Uniunii” Europene a fost instaurat prin Tratatul de la Lisabona. Cu aceasta ocazie, incepand din 2010 incoace, presedintle in functie al Comisiei Europene se adreseaza eurodeputatilor, in fata carora prezinta bilantul anului trecut si liniile directoare ale actiunii sale in anul urmator, scrie News.ro.

Aceasta reuniune, stabilita in septembrie, marcheaza totodata inceperea sesiunii parlamentare europene.

La 14 seprembrie, la o zi dupa discurs, Juncker se intalneste in direct, pe YouTube, cu cetateni europeni, pentru

Citeste si:
Culiță Sterp știe cine i-a furat seiful plin de bani: „Am avut...
Culiță Sterp știe cine i-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.