Cinci romani au murit si alti trei au fost raniti intr-un accident, care s-a petrecut duminica, in Austria. 

”Celula de Criza a MAE, reunita pentru gestionarea actiunilor privind asistenta cetatenilor romani afectati de uraganul Irma, coordoneaza si demersurile Ambasadei Romaniei la Viena care are in atentie accidentul produs in apropiere de capitala austriaca, soldat cu mai multe victime cetateni romani.

Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la circumstantele producerii accidentului, a starii de sanatate a persoanelor ranite, dar si pentru confirmarea identitatii acestora.

Conform datelor obtinute pana la acest moment, in accident a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, la bordul caruia se aflau 8 cetateni romani.

Cinci cetateni au decedat iar trei au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava.

Persoanele ranite au fost transportate de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale.

In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice se deplaseaza la spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a acorda asistenta consulara.
Misiunea diplomatica romana sprijina familiile persoanelor decedate in vederea eliberarii certificatelor de deces si a repatrierii trupurilor neinsufletite"
, se anunta intr-un comunicat de presa MAE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.