Actorul Jean-Louis Trintignant, in varsta de 86 de ani, protagonistul unor filme-cult ale cimematografiei precum "Un barbat si o femeie", de Claude Lelouch, "Si Dumnezeu a creat femeia", de Roger Vadim, sau premiatul cu Palme D 'Or si Oscar "Amour" al lui Michael Haneke, a anuntat in numarul din septembrie al revistei Premiere ca sufera de cancer.

Cel care a jucat pe scena din 1950 si a aparut in peste 120 de filme a anuntat intr-un interviu pentru revista Premiere ca are cancer, si ca nu se va opri din activitate.

"Inainte mi-era teama de cancer. Acum, nu, am si eu!"
, a marturisit actorul, care se afla pe afisul celui mai recent film al austriacului Michael Haneke, "Happy End", potrivit News.ro.

"Cand dau autografe (cum nu mai vad mare lucru, este greu, dar bine), semnez "Jean-Louis Trintignant" si precizez dedesubt "la sfarsitul vietii", a glumit el, fara sa dea detalii despre boala sa.

La Festivalul de Film de la Cannes, unde "Happy End" a fost in competitie, actorul explica ca vrea sa-si reia din decembrie activitatea la teatrul Antoine din Paris, apoi in 2018 sa continue cu spectacolul dat in primavara la Célestins de la Lyon, alaturi de acordeonistul Daniel Mille si un cvartet de coarde.

"Ar trebui sa ma opresc, dar nu pot. Cele mai fericite momente din viata mea sunt cand lucrez, cand fac teatru", s-a confesat el.

Jean-Louis Trintignant, care cunoaste toate textele pe din-afara, chiar si e cele mai vechi, a avut intotdeauna o cariera paralela in teatru si cinema.

El a jucat alaturi de Brigitte Bardot in "Si Dumnezeu a creat femeia", de Roger Vadim, alaturi de Anouk Aimée in "Un barbat si o femeie", de Claude Lelouch, si a facut peste 120 de filme.

La sfarsitul anilor 1990, el a inceput sa recite poezie cu fiica sa Marie, care a murit in 2003, ucisa de prietenul ei, Bertrand Cantat de la formatia rock Noir Desir. "Viata mea ar fi putut sa ia sfarsit atunci", a spus el. Dar, sprijinit de apropiati, el a urcat din nou pe scena, gasind o "terapie" in teatru si poezie.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.