Lantul de restaurante McDonald's Spania s-a ales cu o plangere penala dupa ce o nota interna le cerea angajatilor sa nu serveasca „tiganii/romanii”.

Un angajat al restaurantului a publicat pe internet, zilele trecute, un document in care conducerea le cere angajatilor sa nu ii serveasca pe „tigani/romani”, din cauza tot mai deselor inselatorii ale acestora.

In nota interna a angajatilor se mentioneaza ca acestia au incercat sa ii insele pe vanzatori cu bancnote false, iar cand li s-a spus ca nu pot fi serviti din acest motiv au devenit agresivi.

In plus, angajatilor li se mai recomanda sa cheme politia ori de cate ori situatia o cere.

Dupa ce documentul intern a fost publicat, organizatia FADERE a depus o plangere penala impotriva respectivului restaurant, scrie Digi24.ro.

„Cu sprijinul casei de avocatura Paredes y Asociados, FADERE a depus in cursul zilei de ieri o plangere penala impotriva companiei McDonald's. De asemenea FADERE a cerut explicatie companiei cu privire la aceasta atitudine xenofoba. Deja ni s-a confirmat ca vor deschide o ancheta interna”, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

„Spania este o tara toleranta si sunt foarte rare cazurile in care strainii sa fie tratati discriminatoriu. Totusi din ce in ce mai multi spanioli sunt deranjati de comportamentul antisocial al tiganilor proveniti din tara noastra, indiferent ca vorbim despre cei care cersesc in intersectii sau despre cei care formeaza retelele care exploateaza cersetorii”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.