Coreea de Nord a organizat, miercuri, ceremonii grandioase, cu ocazia efectuarii celui mai puternic test nuclear efectuat vreodata de tara. Ele au reprezentat un omagiu adus oamenilor de stiinta care au contribuit la realizarea testului si au fost marcate de focuri de artificii si manifestatii de proportii, la care au participat zeci de mii de oameni. 

Locuitorii au intampinat, miercuri, autobuzele care ii aduceau pe oamenii de stiinta, cu pampoane roz si violet si confeti. Zeci de mii de oameni s-au strans in Piata Kim Ir-Sen pentru a omagia munca acestora.

„Aducem cel mai ales omagiu tovarasului Kim Jong-Un, conducatorul suprem care a adus poporului coreean cea mai mare realizare din istoria sa”, se putea citi pe un banner, noteaza Digi24.ro.

In timpul festivitatii, cei care au luat cuvantul au precizat ca armata nord-coreeana: „va pecetlui soarta imperialistilor americani, asemanatori gangsterilor, gratie unor lovituri preventive nemiloase, daca acestia declanseaza in cele din urma un razboi, ei si hoardele de tradatori”.

Al saselea test nuclear al Coreei de Nord a generat un val de condamnari. SUA, Coreea de Sud si Japonia au cerut inasprirea sanctiunilor impotriva regimului de la Phenian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.