Cateva zeci de turisti romani sunt blocati pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seara, dupa ce cursa aeriana care trebuia sa ii aduca la Bucuresti a fost anulata. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca are in atentie acest caz si ca o parte dintre cetatenii romani urmeaza sa plece cu "alte curse aeriene alternative". De asemenea, peste 250 de persoane care ar fi urmat sa plece joi dimineata de la Bucuresti spre Lisabona au aflat in aeroport ca zborul a fost anulat.

Cursa aeriana Lisabona-Bucuresti apartinand companiei TAP Portugal urma sa decoleze din capitala Portugaliei miercuri seara, in jurul orei 24.00, insa turistilor li s-a spus ca zborul va fi amanat. Ulterior, ei au aflat ca zborul a fost anulat, neprimind explicatii legate de motivele acestei situatii.

"Sunt familii cu copii mici, nu am primit explicatii, au spus doar ca nu au zboruri pentru Romania. Nu ne-au asigurat cazare si nimic pe parcursul noptii", a spus, la Antena 3, unul dintre pasagerii care si-au petrecut noaptea in aeroportul din Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca Ambasada Romaniei in Portugalia are in atentie situatia cetatenilor romani carora li s-a anulat un zbor, aflati pe aeroportul din Lisabona.

O echipa consulara a Ambasadei Romaniei la Lisabona s-a deplasat la aeroport

Aceasta s-a depalasat in cursul noptii, pentru discutii cu reprezentantii companiei aeriene si cu cetatenii romani, iar conform informatiilor obtinute pana la acest moment, o parte dintre cetatenii romani urmeaza sa plece cu alte curse aeriene alternative, spun reprezentantii MAE.

Potrivit acestora, reprezentantii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor in cursul diminetii pentru cetatenii romani care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, iar echipa misiunii diplomatice ramane pe aeroportul din Lisabona pana cand toti cetatenii romani urmeaza sa fie imbarcati spre Romania, scrie News.ro.

"Misiunea diplomatica romana monitorizeaza cazul si mentine contactul neintrerupt cu compania aeriana si cetatenii romani, acordand asistenta consulara necesara", adauga Ministerul de Externe.

Cursa aeriana TAP Portugal care trebuia sa plece joi din Bucuresti catre Lisabona, anulata

Potrivit unui comunicat de presa transmis de compania Aeroporturi Bucuresti, compania aeriana TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – Bucuresti – Lisabona, iar cei 254 de pasageri care urmau sa plece la ora 07.00 de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti catre Lisabona sunt asistati de agentul de handling care deserveste compania aeriana si de personal al aeroportului.

"In acelasi timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti asigura pasagerii ca beneficiaza de tot sprijinul necesar pentru derularea in in deplina siguranta si securitate a tuturor operatiunilor aeriene", mai spune compania.
Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Un incident similar a avut loc la sfarsitul lunii august, cand peste 100 de turisti romani au fost blocati doua zile in Lisabona, dupa ce compania portugheza TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anuntat atunci ca o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, in urma gestionarii acestei situatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.