Fostul presedinte SUA, Barack Obama, i-a adresat succesorului sau, Donald Trump, o scrisoare, in care i-a oferit sfaturi esentiale, printre care sa sustina statul de drept si sa nu submineze "ordinea internationala". 

Scrisoarea a fost facuta publica duminica, de catre CNN. Obama i-a transmis lui Trump: "Conducerea americana este indispensabila în aceasta lume", informeaza Mediafax.ro.

Cel de-al 44-lea presedinte de la Casa Alba i-a transmis succesorului sau ca: "Depinde de noi, ca prin intermediul actiunii si exemplului, sa sustinem ordinea internationala ce s-a extins in mod constant de la finalul Razboiului Rece si de care depind sanatatea si siguranta noastra".

Ultimul sfat oferit noului presedinte este protejarea acelor "institutii si traditii precum legea de stat, separarea puterilor, protectia egala si libertatea civila".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.