Reactia presedintelui SUA, Donald Trump, nu a intarziat sa apara dupa ce regimul nord-coreean a anuntat duminica dimineata oficial ca a testat cu succes o noua bomba cu hidrogen, proiectata tocmai pentru a fi atasata de noile rachete balistice intercontinentale testate in ultimele luni de catre Phenian.

"Coreea de Nord a efectuat un test nuclear de amploare. Cuvintele si actiunile lor continua sa fie foarte ostile si periculoase la adresa Statelor Unite", a scris liderul de la Casa Alba pe Twitter.

"Coreea de Nord este o natiune fara scrupule, care a devenit o mare amenintare si rusine pentru China, care incearca sa ajute dar fara succes", a adaugat Trump, potrivit digi24.ro.
Expertii japonezi de la Agentia Nationala de Meteorologie au precizat ca undele seismice detectate dupa posibila explozie au fost de zece ori mai puternice decat in cazul unor teste nucleare anterioare ale regimului de la Phenian.

Acest lucru inseamna ca regimul nord-coreean ar fi putut sa-si detoneze cel mai puternic exploziv nuclear realizat pana in acest moment. Insa, o asemenea actiune ar reprezenta o provocare directa la adresa presedintelui Donald Trump, care a discutat cu doar cateva ore inainte cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, despre escaladarea crizei nucleare din peninsula Coreeana.

Mai multi martori din localitatea chineza Yanji, care este situata in apropierea granitei nord-coreene, au precizat ca au simtit undele seismice, ce au durat in jur de zece secunde si au fost urmate de o replica. Autoritatile chineze au detectat opt minute mai tarziu o replica de 4,6 in apropierea acelorasi coordonate din districtul Kilju.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.