Papa Francisc a dezvaluit ca a apelat la un psihanalist timp de sase luni, in anii 1978 – 1979, ”pentru a lamuri cateva lucruri”, spunand ca tratamentul a avut succes. Suveranul Pontif a facut marturisirea in cadrul unor conversatii cu sociologul francez Dominique Wolton, care va publica pe 6 septembrie o carte pe baza acestora, informeaza The Telegraph.

In cartea ”Pope Francis: Politics and Society”, Papa Francisc dezvaluie ca a apelat la un psihanalist in Buenos Aires, pe vremea cand avea 42 de ani, cu multe decenii inainte de a deveni Suveran Pontif, cand Argentina se afla sub dictatura militara.

La acea vreme, Papa Francisc era cunoscut cu numele Jorge Mario Bergoglio si era liderul ordinului iezuit in Argentina.

”La un moment dat, am simtit nevoia sa consult un analist. Timp de sase luni, am fost la locuinta ei saptamanal, pentru a lamuri cateva lucruri”, a dezvaluit Papa Francisc in cartea ”Pope Francis: Politics and Society”.

El nu a precizat ce ”lucruri” necesitau clarificare, dar a spus ca tratamentul a avut succes.

”In acea perioada de sase luni, m-a ajutat cu adevarat. A fost o persoana minunata”, a spus Suveranul Pontif, in varsta de 81 de ani.

Dezvaluirea Papei Francisc este o premiera la Vatican, potrivit lui Robert Mickens, editorul versiunii in limba engleza a zotidianului catolic La Croix.

”Bergoglio este o persoana cu picioarele pe pamant, dar intelege ca nu iti poti rezolva toate problemele doar prin rugaciune. Acestea fiind spuse, el va fi primul care va sustine ca psihanaliza nu inlocuieste spiritualitatea”, a spus Robert Mickens.

Papa Francisc a mai dezvaluit ca se simte ca si cand ar ”trai intr-o cusca” in Vatican, pentru ca nu se poate plimba singur. Insa, spiritual, Suveranul Pontif a spus ca se simte ”liber”, adaugand ca ”nimic nu ii provoaca teama”, scrie News.ro.

Papa a vorbit, de asemenea, despre femeile care au avut o influenta asupra vietii sale, de la bunicile si mama lui, la ”prietene” pe care le-a avut in perioada adolescentei, inainte de a decide sa devina preot.

”Legatura permanenta cu femeile m-a imbogatit”, a spus Suveranul Pontif.

Citeste si:
Avocatul Poporului cere lamuriri Politiei privind situatia in care...
Avocatul Poporului cere...

In aceasta carte, Papa Francisc mai vorbeste despre saracie si conflict, criza migrantilor, degradarea mediului si relatiile cu Islamul. El a precizat ca Europa se teme in privinta viitorului.

Cartea ”Pope Francis: Politics and Society” va avea 432 de pagini si va fi publicata pe 6 septembrie, ziua in care Papa Francisc va face o vizita oficiala in Columbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.