Cel putin 7 persoane au murit dupa ce o cladire s-a prabusit in Mumbai. Autoritatile din India se straduiesc sa ii scoata pe oameni de sub daramaturi. 

UPDATE 23:00 Autorităţile indiene au anunţat că 21 de persoane şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea unei clădiri vechi, care era inclusă pe lista imobilelor nesigure pentru locuire şi trebuia să fie demolată în urmă cu un an. De asemenea, anchetatorii sunt îngrijoraţi că tocmai ploile abudente aduse de muson au slăbit structura de rezistenţă a clădirii din Mumbai, transmite DPA.



Cel putin 30 de oameni se afla inca sub daramaturi, iar salvatorii cauta supravietuitori, informeaza BBC, citat de Stirileprotv.ro.

Potrivit presei locale, cladirea avea peste 100 de ani vechime si era situata intr-o zona foarte populata.

„Operatiunile de salvare sunt in curs de desfasurare. Am trimis 12 vehicule de pompieri la fata locului. Ambulantele sunt, de asemenea, gata sa preia victimele si sa le duca la spital”, a declarat un oficial indian.

Autoritatile considera ca responsabile pentru acest dezastru sunt ploile intense din ultimele zile.

„Se banuieste ca aproximativ patruzeci de oameni ar fi blocati sub daramaturi, iar o echipa de 43 de membri desfasoara operatiuni de salvare”, sustine un oficial indian.

Aceste incidente sunt nelipsite in India, in special in perioada musonului. Principalele cauze care duc la astfel de dezastre sunt reprezentate de: standardele precare de constructie si lipsa reabilitarii cladirilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.