Presedintele SUA, Donald Trump, viziteaza marti doua orase din Texas, cu scopul de a analiza pagubele lasate de uraganul Harvey. Cel mai afectat oras, Houston, nu figureaza in programul liderului de la Casa Alba. 

Presedintele si prima doamna vor pleca marti dimineata la Corpus Christi, unde vor avea o intalnire cu reprezentantii echipajelor de salvare, dar si cu autoritatile locale. Cuplul prezidential se va indrepta apoi spre Austin, la Centrul de Operatiuni de Urgenta al Departamentuluipentru Siguranta Publica din Texas. Vizita se va incheia cu o sedinta, tinuta cu liderii statului Texas.

Potrivit declaratiei de luni seara a lui Sylvester Turner, primarul Houstonului, politia a salvat, in ultimele opt ore, peste 1.000 de oameni, care ramasesera blocati. Numarul salvarilor a ajuns, astfel, la 3.052 de oameni.

La ora la care s-a tinut conferinta, erau in curs cel putin alte 150 de operatiuni de salvare, informeaza Hotnews.ro.

Tot luni, Paza de Coasta a anuntat ca a intervenit cu barcile si elicopterele pentru salvarea a peste 3.000 de persoane.

Aproximativ 100.000 de locuinte au ramas fara curent electric, iar operatiunile de reluare a alimentarii sunt ingreunate de conditiile meteo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.