O fetita alba, de religie crestina, a fost data in grija unei familii musulmane, in Marea Britanie. Familia adoptiva nu vorbeste limba engleza, limba materna a micutei in varsta de 5 ani. 

Fetita, care vorbeste engleza ca limba materna, a fost ingrijita de doua familii de religie musulmana, in ultimele sase luni.

In cadrul uneia dintre cele doua familii, ea a fost incurajata sa invete limba araba si, potrivit unui raport al autoritatii locale, fetita a implorat sa nu fie trimisa, din nou, acolo, invocand ca acea familie "nu vorbeste engleza".

Dupa ce a fost plasata in cadrul familiei adoptive, fetita i-ar fi spus mamei sale ca femeile din Europa sunt "alcoolice" si ca sarbatoarea Craciunului este "stupida". Micuta ar fi fost indemnata sa isi scoata cruciulita de la gat si nu a fost lasata sa manance carne.

Presa britanica este de parere ca autoritatile locale trebuie sa aiba in vedere factorii rasiali, religiosi, culturali si de limba, in momentul in care iau decizii privind o adoptie.

Potrivit recensamantului din 2001, Tower Hamlets este una dintre cele mai eterogene zone din Marea Britanie, doar 31% din locuitori fiind britanici albi, noteaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.