Talibanii au reactionat la discursul presedintelui american Donald Trump, avertizand ca Afganistanul va deveni un "nou cimitir" pentru SUA daca nu isi vor retrage trupele. 

„Daca SUA nu isi retrag trupele din Afganistan, (tara) va deveni in curand un nou cimitir pentru aceasta superputere a secolului al XXI-lea. Liderii americani trebuie sa stie acest lucru. Atat timp cat va fi macar un singur soldat pe pamantul nostru si cat ei vor continua sa ne impuna razboiul, vom continua jihadul nostru”, se spune intr-un comunicat al talibanilor, semnat de Zabiullah Mujahid, purtator de cuvant al talibanilor afgani, informeaza Agerpres.ro.

Tot marti, talibanii au revendicat si un tir de racheta ce viza ambasada americana din Kabul, la cateva minute dupa discursul lui Trump. Racheta a aterizat pe un teren din cartierul diplomatic, fara a rani pe cineva.

Donald Trump si-a exprimat dorinta de a trimite mai multi soldati americani in Afganistan, accentuand presiunea asupra Pakistanului, pe care il acuza ca este un refugiu pentru "agenti ai haosului". De asemenea, a punctat un posibil dialog intre Kabul si talibani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.