In ajunul exercitiilor militare organizate in comun cu Seul, Coreea de Nord lanseaza un nou avertisment la adresa Statelor Unite, relateaza CNN.

"Comportamentul vostru nesabuit va impinge situatia in faza incontrolabila a unui razboi nuclear", se arata in avertisment.

Acest mesaj survine la mai putin de o saptamana de cand Kim Jong-un a anuntat o pauza in proiectul nord-coreean de lansare a unor rachete in apropierea Insulei americane Guam. La momentul respectiv, liderul de la Casa Alba, Donald Trump, l-a laudat pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un pentru ca a mai temperat amenintarile cu atacul nuclear asupra insulei Guam

Totusi, Coreea de Nord amenintase cu o saptamana in urma ca va trage patru rachete, pe deasupra Japoniei, catre teritoriul american Guam, pe care se afla doua baze militare importante.

"Nici Guam, nici Hawaii, nici continentul american nu vor putea evita lovitura noastra nemiloasa",
ameninta Phenianul.

Luni urmeaza sa inceapa, in Coreea de Sud, un exercitiu militar anual la care vorlua parte nu mai putin de 17.500 de soldati americani, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.