Mamele teroristilor de la Barcelona si Camprils resping faptele fiilor lor si suspecteaza ca cineva le-a radicalizat copiii, despre care spun ca duceau vieti normale, relateaza El Pais.

Orasul Ripoll, de unde erau originari majoritatea celor implicati in atacurile de la Barcelona si Camprils, a gazduit sambata o manifestatie de respingere a terorismului si de solidaritate cu victimele atentatelor, la care au luat parte si rude si apropiati ale autorilor.

Printre participanti s-a aflat si mama lui Younes Abouyaaqoub, suspectat ca a condus furgoneta care a intrat in multime pe La Rambla, in Barcelona. “Vreau sa se predea. Nu vreau sa mai omoare, Islamul nu spune asa ceva”, a spus mama lui Abouyaaqoub, Hanno Ghanim.

Familia celor doi frati Hychami si-a exprimat durerea si surprinderea fata de atentat. “Nu stiam nimic. Nu am suspectat niciodata ca ar putea face a sa ceva. Traiau o viata normala, nu ne-am fi imaginat ca se poate intampla asa ceva”, a spus una dintre rude.

Apropiatii au subliniat ca, pentru un astfel de atac, cineva i-a radicalizat pe tineri. “Credem ca aici a fost un lider mai important care i-a spalat pe creier”, au insistat ei.

Manifestatia, organizata pe WhatsApp, a inclus mamele ale patru dintre teroristi. “Nu terorismului” sau “Nu in numele meu” au fost cateva dintre mesajele scrise pe pancartele pe care le-au fluturat participantii, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.