Twitter ar putea pierde o cincime din capitalizarea de piata, respectiv pana la 2 miliarde de dolari, daca presedintele american Donald Trump nu ar mai posta mesaje pe reteaua sa de socializare, potrivit unui analist al Monness Crespi Hardt & Co, James Cakmak, citat de Bloomberg.

Motivul nu ar fi declansarea unui exod in masa in urma retragerii presedintelui, care sa duca la scaderea numarului de utilizatori zilnici ”monetizabili”, a spus Cakmak intr-un interviu. In schimb, pierderea celui mai proeminent utilizator ar afecta valoarea intangibila a Twitter si ar duce la ceea ce este cunoscut ca o compresie multipla.

”Nu exista o publicitate gratuita mai buna decat presedintele Statelor Unite”, a explicat Cakmak, care a atribuit rating neutru actiunilor Twitter.

In timp ce Twitter nu dezvaluie numarul total al utilizatorilor zilnici, analistul estimeaza ca acesta este de aproximativ 125 de milioane, mai mic cu aproximativ 30% fata de cel al Snap.

Twitter a anuntat in iulie ca numarul utilizatorilor activi zilnici a crescut cu 12% in trimestrul al doilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016.

Trump are 36 de milioane de followeri si a postat peste 35.000 de tweeturi de cand s-a inscris pe reteaua sociala, in 2009, scrie News.ro.

Afacerile Twitter nu sunt expuse unui risc prea mare din cauza ”posibilei scaderii a relevantei politice”, a afirmat Cakmak intr-o nota publicata joi.

”Ce este mai important este executarea unei strategii corecte, intrucat in prezent Twitter nu profita de oportunitatile pe care le are”, a scris analistul.

Actiunile Twitter au scazut cu 14% de cand Trump a castigat alegerile prezidentiale, pe 8 noiembrie.

Compania are o capitalizare bursiera de aproximativ 11,7 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.