Turistii au povestit ingroziti despre momentele in care a avut loc atacul din Barcelona in care au fost ranite 100 de persoane, printre care se numara si trei romani, iar alte 13 si-au pierdut viata.

"Am auzit tipete si un zgmot puternic, ca si cum s-ar fi prabusit ceva, apoi am vazut oamenii alergand in toate partile si o furgoneta a lovit in plin oamenii din La Rambla. M-am gandit imediat ca este un atac terorist", a declarat Tom Gueller, un martor la atac, pentru BBC. "Mergea peste oameni, pur si simplu", a adaugat el.

"Am vazut o persoana zacand pe strada, cineva ii dadea primul-ajutor. Nu te gandesti ca ti se poate intampla tie. A fost oribil", a subliniat Rhys Richards, care se afla in vacanta in Barcelona, conform romanialibera.ro.

De asemenea, un turist britanic a vobit depre scenele haotice care au avut loc joi. "Era foarte multa agitatie, oamenii tipau si plangeau. Eram inspaimantat pentru ca nimeni nu vorbea in engleza", a declarat Thomas Riley pentru Daily Mail.

"Dintr-odata s-au auzit multe strigate, iar frica grava se putea citi pe chipul oamenilor, care se indreptau spre noi, multi dintre ei tipand in spaniola",
a spus Susan Maclean, care se afla cu sotul sau in vacanta, pentru Channel 4 News.

"Am auzit multi oameni tipand si am vazut duba trecand in viteza pe bulevard. Puteti vedea toate aceste trupuri insirate pe jos, de-a lungul Las Ramblas. A fost cumplit, o scena greu de privit", a declarat un spaniol, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, si romani se aflau in vacanta in momentul atentatului, povestind despre clipele ingrozitoare prin care a fost nevoit sa treaca. Citeste AICI declaratiile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.